Ontdekkend leren in groep 1/2

In onze groepen 1/2 werken wij thematisch en ontdekkend. Het thema staat altijd heel dicht bij de belevingswereld van de kinderen. Zowel binnenshuis al buitenshuis. Het thema wordt geopend met een (probleem)situatie, een spel, een toneelstuk, etc. 

Dit keer is ons thema ’de wasmachine’. We hadden een groot probleem: de juffen hadden allemaal koffie gemorst op hun t-shirt. De kinderen proberen dan door inspirerende kringgesprekken dit probleem op te lossen. Het grootste probleem was nu; we hebben geen wasmachine! Dus maken de kinderen zelf een wasmachine voor in de klas. 

Maar wat is er nu leuker dan een echte wasmachine op school? Van elektronica winkel Expert kregen wij een oude wasmachine die we helemaal uit elkaar mogen halen. Op deze manier kunnen de kinderen heel veel ontdekken en leren over hoe een wasmachine in elkaar zit. Met een toneelstukje van de leerkrachten hebben we de wasmachine eens goed bekeken. En het leuke is dat we dit spel daarna altijd terugzien in het spel van de kinderen in de klas. Op deze manier zijn wij dan bezig met ontdekkend en spelend leren in de groepen 1/2.

Elektronica winkel Expert, hartelijk dank voor dit gebaar!

Gouwe koerier 2 Gouwe koerier 2
Gouwe koerier 1 Gouwe koerier 1